Március 15. – Piros-fehér-zöldbe “öltözik” Olaszország legmagasabb felhőkarcolója

Magyar zászló

Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:
Róma/Milánó, 2019. március 14., csütörtök (MTI) – Március 15. tiszteletére Milánó és egyben Olaszország legmagasabb toronyépületét a magyar nemzeti színekkel világítják meg pénteken sötétedéstől egészen éjfélig – közölte Magyarország milánói főkonzulátusa az MTI-vel.

A milánói üzleti negyedben található UniCreditTower elnevezésű toronyházról van szó, amely a hasonló nevű olasz kereskedelmi bank székházaként és kulturális központjaként működik. Az épület jellegzetes, csavart tornya a város egyik modern jelképeként ismert. Ez Olaszország legmagasabb épülete.
A 231 méter magas torony tetején vízszintesen lesznek majd láthatók a magyar nemzeti színek este fél héttől egészen éjfélig. Ez az első alkalom, hogy Milánó városa csatlakozik egy külföldi nemzeti ünnephez.
A piros-fehér-zöld kivilágítás interneten is követhető lesz a https://www.milanocam.it/PortaNuova_1/ oldalon.

hsj \ brr

MTI 2019. március 14., csütörtök 17:18

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →