Megdöntötték az egy mérföld fedettpályás világrekordját

Futópálya

Budapest/Monte-Carlo, 2019. március 4., hétfő (MTI) – Az etióp Yomif Kejelcha 3:47:01 perces világrekorddal győzött az 1 mérföldes távon vasárnap a bostoni nemzetközi fedettpályás atlétikai versenyen.

A nemzetközi szövetség (IAAF) honlapja szerint a 21 éves középtávfutó Hisam el-Gerúzs 1997-ben elért 3:48.46 perces csúcsát adta át a múltnak.
Kejelcha az elmúlt hetekben többször kevéssel maradt csak el attól, hogy bekerüljön a neve a rekordok könyvébe. Három hete New Yorkban mindössze egyetlen századdal futott rosszabbat a mérföld csúcsától, majd egy héttel később Birminghamben fél másodperccel kapott ki 1500 méteren honfitársától, Samuel Teferától, aki új rekorddal, 3:31.04 perccel diadalmaskodott.

scp \ sgr \ gry

MTI 2019. március 4., hétfő 11:37

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →