Az EU pályázati felhívást tett közzé a médiaszabadság és a médiapluralizmus támogatására

Újság

Brüsszel, 2019. február 21., csütörtök (MTI) – Az Európai Bizottság a véleménynyilvánítás szabadsága, a minőségi újságírás és a határokon átívelő együttműködés védelme és előmozdítása érdekében 2,2 millió eurót (mintegy 700 millió forint) biztosít három, a tömegtájékoztatás szabadságát és sokszínűségét szolgáló kísérleti pályázat útján elnyerhető projekt megvalósítására – közölte az uniós bizottság csütörtökön.

Az Európai Bizottság által közzétett pályázati felhívásokra április 17-ig lehet jelentkezni.
A kezdeményezések azt hivatottak elősegíteni, hogy nagyobb teret nyerjen a minőségi újságírás, továbbá hogy elmélyüljön a médiaszakemberek és a médiatanácsok között a határokon átívelő együttműködés.
A megpályázható Csereprogram a média fiatal tehetségei számára című projekt 1,2 millió euró (mintegy 380 millió forint) támogatásban fog részesülni. A projekt célja, hogy előmozdítsa a fiatal médiaszakemberek mobilitását, és megkönnyítse a fiatal médiaszakemberek és a médiaorgánumok közötti, határokon átívelő együttműködést.
A Gyakornoki lehetőségek a kisebbségi nyelvi média számára című kezdeményezést megpályázók 500 ezer euró (mintegy 160 millió forint) támogatásban részesülhetnek. A projekt révén a kisebbségi nyelvű médiaorgánumoknál dolgozó médiaszakemberek Európa-szerte lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornokként szakmai tapasztalatot szerezzenek vezető európai médiavállalatoknál.
A Médiatanácsok a digitális korban című kezdeményezést sikeresen megpályázó nyertesek szintén 500 ezer eurót kapnak. A projekt célja a média önszabályozó szervei által folytatott tevékenységek tanulmányozása és feltérképezése az Európai Unióban. A kísérleti projekt ezenfelül olyan platform kialakítását is elő kívánja segíteni, mely támogatja az együttműködést és arra sarkallja a pályázat nyerteseit, hogy alkalmazkodjanak az online világban jelentkező igényekhez, követelményekhez.

kgsz \ kpl

MTI 2019. február 21., csütörtök 16:34

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →